• Bez-nazwy-3
  • rotator gl
  • rotator2

Dieta na raka

   Rak żywi się cukrem, a podpiera stresem, aby nie dopuścić go do siebie ważna jest dieta bogata w kwasy omega-3.

   Badania wykazują, że coraz więcej młodych ludzi choruje na raka. Rak częstoomega3 omega6 atakuje tych, którzy nigdy nie palili i prowadzili zrównoważone życie. Od 1940 roku liczba chorych na raka wzrosła we wszystkich uprzywilejowanych krajach. Ta tendencja przybrała na sile w roku 1975 i jest szczególnie widoczna wśród ludzi młodych, w tym kobiet, które późno zaszły w ciążę, czyli po 30 roku życia. Nawet 80% przypadków zachorowań na nowotwory może wynikać z wpływu czynników zewnętrznych takich jak styl życia i odżywiania (nadmiar węglowodanów) oraz środowiska.

   Obecnie wielu specjalistów z kręgów biologii i medycyny uważa, że liczne substancje toksyczne występujące w środowisku odgrywają pewną rolę w powstawaniu komórek rakowych w organizmie, a następnie w ich przekształcaniu się w guzy o charakterze złośliwym. Proces ten określa się mianem karcenogenezy. W niedawno opublikowanym raporcie eksperci z Amerykańskiego Narodowego Instytutu Raka podkreślają, że proces ten nie tylko zapoczątkowuje chorobę, lecz później trwa równolegle z nią.

 

   Tak, więc jest bardzo ważne, by chronić się przed toksynami - zarówno, kiedy jesteśmy zdrowi, jak również wtedy, gdy choroba już nas dotknęła. Detoksykacja to jedno z fundamentalnych pojęć większości starożytnych nurtów medycznych, od tradycji Hipokratesa poczynając, a na Ajurwedzie kończąc. Również dzisiaj jawi się ona jako konieczność. Zatem oczyszczajmy wszyscy swe organizmy.

   Naprawdę mamy do czynienia z epidemią raka na Zachodzie jak również w Polsce. Można nawet całkiem precyzyjnie określić jej początek: zaczęła się w trakcie drugiej wojny światowej. Ważne badania, których wyniki opublikowano w "Science", wykazały, że ryzyko zachorowania na raka piersi przed ukończeniem piedziesieciu lat u kobiet majacych geny powodujące wzrost zagrożenia jest niemal trzy razy większy wśród kobiet urodzonych po wojnie niż przed nią.

   Dwudziestowieczny i dwudziestopierwszowieczny potop tej choroby w ciągu minionych pięćdziesięciu lat określa trzy zasadnicze czynniki w sposób, które w sposób drastyczny zmieniły nasze środowisko naturalne:
1. W naszej diecie zwiększyła się ilość oczyszczonego cukru.
2. Nastąpiły zmiany w uprawie roślin i hodowli zwierząt, które spowodowały zmiany w składzie chemicznym spożywanej przez nas żywności.
3.polmisek Stykamy się z ogromną liczbą produktów chemicznych, które nie istniały przed 1940 rokiem. Nie są to zmiany bagatelne. Mamy wszelkie powody uważać, że właśnie te trzy zjawiska odgrywają czołową rolę w rozpowszechnieniu się raka. By chronić się przed chorobą, powinniśmy je najpierw zrozumieć.

   Jak się chronić? Oto proste zasady:
   Dietę antyrakową należy rozpocząć od dużych dawek Omega-3 (usuwa stany zapalne), witaminy C-500, C plus(chroni komórki), SharkAid - powstrzymuje wzrost guzów (hamuje rozwój drobnych naczyń krwionośnych, dostarczających pokarm guzowi), brak guzów - Cullevit i ImmunAid, Noni-(non stop) i Ocean 21. Po chemii należy stosować duże ilości Liver Aid i Lecytynę - odtruwanie i regeneracja komórek wątroby. Przy mocnej guzowatości dodać Garlic Caps, Power Mins, Ac-Zymes, Spirulinę, Super Co Q10 Plus, Mega Protecct 4 Life. Wyżej wymienione produkty zaleca się stosować w zwiększonych dawkach dobranych indywidualnie do stanu choroby.

Nasza strona wykorzystuje mechanizm plików cookies. W plikach cookies zapisujemy informacje służące do prawidłowego działania funkcjonalności strony, w celach reklamowych i statystycznych. Zobacz naszą politykę prywatności .

Akceptuję ciasteczka na tej stronie.

EU Cookie Directive Module Information